Mirtec MV-3 Automatizirana Optička Inspekcija

MV-3 Desktop AOI sustavi dizajnirani su za automatizirani pregled u proizvodnji, sustav nudi vrhunsku preglednost i može otkriti gotovo sve nedostatke na SMD ploči.

Saznaj više

Kalkulator cijene SMT montaže

Kalkulator za okvirni izračun cijene SMT montaže. Sljedeći izračun ne uključuje nabavku dijelova, već se odnosi samo na uslugu SMT montaže. Molimo ispunite sva polja.

Saznaj više

Razvoj novih proizvoda

Naši glavni resurs u istraživanju i razvoju novih proizvoda je naš školovani kadar koji se sastoji od inženjera strojarstva, elektrotehnike te programera zaposlenih na poslovima razvoja programskih rješenja i aplikacija.

SMT montaža

Nudimo uslugu SMT montaže, od prototipa do manjih i srednjih proizvodnih serija. Raspolažemo kapacitetima SMT montaže do više desetaka tisuća štampanih pločica godišnje. Jamstvo vrhunske usluge SMT montaže je u našem znanju i vrhunskoj opremi.

Certificiran sustav kvalitete

U skladu sa sustavom upravljanja kvalitetom posvećeni smo tome da damo vrhunsku uslugu i proizvod uz vrhunsku podršku. Svi poslovni procesi usklađeni su i obuhvaćeni certifikatom prema normi ISO:9001.


Proces izrade komponenta


Što je PCB sklop?

Nakon što je proizvedena tiskana pločica (PCB), na nju se moraju pričvrstiti elektroničke komponente kako bi zajedno tvorile funkcionalni sklop štampanog kruga (PCA ili PCBA , gdje A dolazi od Assembling, odn. montaža). U montaži through-hole (pr. kroz rupu), komponente se ulažu u rupe. A kod surface-mount (pr. površinske montaže), komponente se polažu na spojna mjesta (pads) na površini štampane pločice. U oba slučaja montaže vodljiva mjesta komponenata se električno i mehanički učvršćuju na pločicu s tekućim ili razmazivim fluksom (solder). SMT = Surface mount technology (u prijevodu: Tehnologija površinske montaže) SMD = Surface-mount devices (u prijevodu: komponente za površinsku montažu) PCB = Printed circuit boards (u prijevodu: tiskane pločice)

Proces štampanja pločica

SMT montaža

Sustavi za polaganje SMT komponenata, poznati i kao „pick & place“ (u prijevodu: uzmi & postavi) mašine, su roboti namijenjeni za postavljanje SMT komponenata na tiskane pločice. Njima se, često i iznimno male elektroničke komponente, poput kondenzatora, otpornika i čipova postavljaju na tiskanu pločicu, iznimnom brzinom i s velikom preciznošću. Lemljenje komponenata na pločicu odvija se u specijalnim pećima za lemljenje. Rezultat su montirani elektronički sklopovi kakvi se, među ostalim, koriste u računalima, elektroničkim proizvodima široke potrošnje, industrijskoj opremi, automobilskim sklopovima, medicinskim instrumentima, u uređajima za vojne namjene itd.