Privatnost

Pravila Privatnosti

Važno je pročitati ova Pravila privatnosti kako biste u svakom trenutku znali što i kako se događa s vašim osobnim podacima.

Pravila o privatnosti odnose se na web stranicu na domeni a-elektronik.hr čiji je vlasnik A-Elektronik d.o.o., OIB: 02027090456, Hinka Wuertha 12, 10000 Zagreb, Croatia. Vaši osobni podaci su zaštićeni i njihova obrada odvija se u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) i Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka. Ovim Pravilima definiramo osnovna načela zaštite vaših osobnih podataka u skladu sa zakonskim propisima.

Zašto obrađujemo podatke?

Vaše osobne podatke obrađujemo zbog usklađivanja sa zakonskim i regulatornim propisima Republike Hrvatske, ispunjavanja ugovornih obveza, poduzimanja radnji prije sklapanja ugovora ili temeljem naših legitimnih interesa kao i zbog analize i administriranja naše web stranice. No naša prava i interesi nikada ne nadilaze vaše interese i/ili temeljna prava i slobode.

Ako osobne podatke ne možemo obrađivati temeljem navedenih pravnih osnova zatražit ćemo vašu privolu koju možete povući u bilo kojem trenutku. O povlačenju privole potrebno je obavijestiti voditelja obrade na adresu e-pošte: kontakt@a-elektronik.hr ili na adresu: A-Elektronik d.o.o., Hinka Wuertha 12, 10000 Zagreb, Hrvatska.

Provedeno povlačenje privole ne utječe na zakonitost obrade na temelju privole prije povlačenja. O vama ne prikupljamo više podataka nego je to potrebno. Prikupljene podatke ne prodajemo, ne dijelimo s trećim osobama niti ih javno objavljujemo.

Kako se podaci prikupljaju?

Neki osobni podaci o vama mogu biti prikupljeni iz obrazaca koje popunite na ovoj web stranici (ime, prezime, email, broj telefona), iz detalja vaše posjete našoj web stranici, uključujući i podatke koji mogu rezultirati vašom identifikacijom, poput Internet Protokol (IP) adrese. Neki podaci prikupljaju se automatski koristeći web kolačiće (cookies) o čemu možete više pročitati u odjeljku Web kolačići.

Što činimo kako bi zaštitili vaše osobne podatake?

Kako bismo spriječili svaku neovlaštenu obradu osobnih podataka, prikupljene osobne podatke obrađujemo uz obveznu primjenu odgovarajućih pravnih, tehničkih i organizacijskih sigurnosnih mjera. Prikupljene osobne podatke čuvamo samo onoliko dugo koliko je nužno za ispunjenje svrhe u koju su prikupljeni, odnosno koliko je određeno primjenjivim zakonskim propisima.

Koja su vaša prava vezana uz osobne podatke?

U bilo kojem trenutku možete nas kontaktirati kako biste ostvarili svoja prava, a to su:
Pravo na pristup osobnim podacima, pravo na ispravak ili brisanje osobnih podataka,
pravo na ograničenje obrade osobnih podataka kao i pravo na prigovor na obradu osobnih podataka.

Navedena prava ostvarit ćete slanjem zahtjeva na:

kontakt@a-elektronik.hr ili

A-Elektronik d.o.o.
SLUŽBENIK ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA
Hinka Wuertha 12
10000 Zagreb

Vaše pravo na podnošenje prigovora nadležnom tijelu

Prema važećim zakonskim propisima, svaki zahtjev, pritužba ili upit vezani za privatnost podataka bit će riješen u najkraćem mogućem roku, a najkasnije u roku od 15 dana od zaprimanja. Pri zaprimanju zahtjeva uložit ćemo razumne napore za potvrdu identiteta podnositelja zahtjeva i sprječavanje neautorizirane obrade osobnih podataka.

U slučaju povrede bilo kojeg od ovih prava moguće je podnijeti prigovor na obradu osobnih podataka Agenciji za zaštitu osobnih podataka:

Croatian Personal Data Protection Agency
Selska 136
10000 Zagreb, Croatia
azop@azop.hr

Web kolačići (cookies)

Što su web kolačići?

Ukratko, web kolačići su tekstualne datoteke koje internetske stranice spremaju na vaše računalo. Nužni kolačići čine stranicu upotrebljivom omogućavajući osnovne funkcije kao što je npr. navigacija stranicom. Statističke kolačiće koristimo kako bismo dobili informacijsku podlogu za unaprijeđenje stranice i poboljšali vaše korisničko iskustvo. Zakon dopušta spremanje kolačića na vaš uređaj samo ako je kolačić izričito potreban za rad stranice. Za sve ostale vrste kolačića potrebno je vaše dopuštenje.

Koje web kolačiće koristimo

KolačićTipTrajanjeOpis
_gat_gtag_ --- Google Tag managerpersistent365 days
_gat_gtag_UA_4676017_30Session CookiesSession
_gid --- Google Idpersistent365 days
cookielawinfo-checkbox-necessarySession CookiesSession
cookielawinfo-checkbox-non-necessarypersistent365 days

Ako želite saznati više o kolačićima, posjetite Cookiepediu ili neku od drugih stranica koja detaljno objašnjava korištenje web kolačića.

Instaliranje kolačića možete blokirati odgovarajućom postavkom u vašem pregledniku. No, u tom slučaju nećete moći koristiti ovu internetsku stranicu u punom opsegu.

Google Analytics

Naša internetska stranica upotrebljava Google Analytics, alat za analizu korištenja internetske stranice od strane tvrtke Google Inc. („Google“). Google Analytics koristi kolačiće koji se pohranjuju na vašem računalu i omogućuju analizu vašeg korištenja ove internetske stranice. Tako prikupljene informacije šalju se na poslužitelje tvrtke Google u USA i tamo se pohranjuju. Google Analytics prikuplja informacije o tome koliko često korisnici pristupaju našoj stranici, koje sadržaje posjećuju i slično. Informacije koje dobivamo od strane Google Analytics alata koristimo samo za poboljšanje naših usluga.

Za ovu internetsku stranicu aktivirano je anonimiziranje IP adrese. Tvrtka Google skraćeno obrađuje vašu IP adresu, a prenesena IP adresa s vašeg preglednika u okviru usluge Google Analytics ne povezuje se s ostalim podacima. Mogućnost korištenja i dijeljenja informacija koje prikuplja Google Analytics o vašim posjetima našoj stranici ograničena je Uvjetima korištenja usluge Google Analytics i Googleovim Pravilima zaštite privatnosti.

Možete spriječiti prosljeđivanje podataka koje generiraju kolačići (a koji se odnose na vaše korištenje internetske stranice, uključujući i vašu IP adresu), tvrtki Google te obradu tih podataka od strane tvrtke Google, tako što ćete na linku https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en preuzeti i instalirati potreban dodatak za svoj preglednik.